Krämig kycklingsås & kraschade potatisar

Krämig kycklingsås & kraschade potatisar

6 port.

800 g kyckling
smör
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk rödvinbärsgelé
1½ msk kinesisk soja
1 hönsbuljongtärning
salt
peppar
maizena

Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar.
Stek kycklingen i smör i en varm panna, salta och peppra.
När kycklingen är genomstekt rör ner vatten, crème fraiche, soja och buljongtärning 
och låt sjuda upp. 
Låt sjuda i fem minuter, önskar man tjockare sås går det bra att reda av med maizena. 
Smaka av såsen med salt, peppar och vinbärsgelé.

Kraschade potatisar

små runda potatisar
olja
havssalt
potatiskrydda

Ställ ugnen på 225°C. 
Skala och koka potatisen.
När potatisen är färdigkokt, häll av vattnet och lägg potatisen på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med en stekspade,  pensla med olja och krydda med salt och potatiskrydda.
Ställ in i ugnen tills potatisen fått fin färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *