Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter på vitkålsbotten

Till detta recept har jag utgått från ett recept jag redan hade på bloggen (HÄR), men har valt att använda vitkål som pajbotten istället. Min ost- & skinkpaj med vitkål blev ju himla populär så testa denna om ni gillar vitkål.

300 g vitkål
smör

Strimla vitkålen och stek den i smör tills den är mjuk.
Lägg över den i en pajform och tryck ut den över hela botten.

500 g kycklingfärs
200 g philadelphiaost vitlök/örter 
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
4 dl crème fraiche
2 dl riven ost

Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.

Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Bred ut crème fraichen över färsröran som ett täcke.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.

Servera med sallad och bröd.

Viktväktarna Flex

300 g vitkål
smör (lägg till SP för så mycket du använder)

500 g kycklingfärs (12 SP)
200 g philadelphiaost vitlök/örter 11% (13 SP)
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
4 dl crème fraiche 5% (13 SP)
2 dl riven ost 10% (3 SP)

Totalt blir det 10 SP/port.

Vill man komma ner lite till i SP kan man alltid ta vanlig kycklingfilé och mala själv/strimla i matberedaren så blir det totalt 7 SP/port.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *