Krämig fiskgratäng

 

4 port.

500 g torskfilé
10-12 medelstora potatisar
5 dl crème fraiche
3 st tomater
2 hönsbuljongtärningar
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill
salt 
citronpeppar
 
Tina fiskfilén och skär i lagom stora tärningar.
Vispa ihop crème fraiche och de finfördelade buljongtärningarna däri,
 klipp över dill efter eget tycke, smaka av med salt och peppar.
Skala potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. 
Koka upp skivorna i 3-5 min och häll sedan av i durkslag. 
Smörj en ugnsfast form och häll i potatisen.
Fördela fisken ovanpå. 
Häll över såsen och skiva tomat och lägg ovanpå, in i ugnen 200°C ca 45 min.

kramig-fiskgratang-3

Viktväktare Smart Points

Använd 10 st potatisar och 8% crème fraiche så blir det 12 SP/port.

kramig-fiskgratang-4 kramig-fiskgratang-2

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *