Krämig biffstroganoff

DSC_0523

Krämig biffstroganoff

4 port.

2 tsk margarin
400 g lövbiff
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong
4 msk tomatpuré
salt
peppar
2 dl gräddfil

Smält matfettet i en stekpanna.
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt på hög värme.
Skala och hacka löken.
Lägg löken i grytan och blanda med köttet.
Låt det mjukna i pannan med biffen.
Krydda med paprikapulver.
Strö över mjöl och späd med kycklingbuljong.
Blanda i tomatpurén.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i gräddfilen precis före servering och värm försiktigt.
Det får absolut inte koka för då skär det sig.
Servera med ris eller potatis.

Viktväktare Smart Points

Stek lövbiffen i 1 tsk olja istället.

Totalt blir det 5 SP för biffstroganoffen.

Servera med valfritt tillbehör.

DSC_0525

DSC_0526

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *