Köttgryta med vitlök

6-8 port.

1 kg nötkött
2 gula lökar
1 röd lök
3 små morötter
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 rosépepparkorn
5 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
5 färska vitlökar (strimlade) el. 2 solo vitlökar
salt
smör
3 dl grädde

Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta.
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp och skumma av noga.
Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkornen och lagerbladen.
Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört.
Tillsätt grädden och låt koka upp ett par minuter innan servering.
Servera till kokt ris.

kottgryta-med-vitlok-3

Viktväktare Smart Points

Bryn köttet i ca 2 tsk flytande margarin och använd 15% matlagningsgrädde så blir det 7 SP/port. (beräknat på 6 port.)

Lägg till SP för ris eller annat tillbehör.

kottgryta-med-vitlok

Receptet kommer från Kryddburen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *