Köttgryta med rödvin och lök

4 port.

500 g nötkött/grytbitar
2 msk oxfond
½ dl vatten
1 dl rött vin
1 röd paprika
8 st små schalottenlökar
10 st champinjoner
2 dl grädde
1 nypa timjan
salt

Skär lök och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
Häll på vatten, rödvin och fond, låt koka under lock, ca 1½-2½ tim, känn med en sticka, tillsätt mer vatten om det behövs så det inte kokar torrt.
Mot slutet av kokningen tillsätt grönsakerna, grädde och timjan.
Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

Servera med potatis eller ris. 

Viktväktarna Points

500 g nötkött/grytbitar (fransyska) *
2 msk oxfond *
1 dl vatten
1 dl rött vin, matlagningsvin
1 röd paprika
8 st små schalottenlökar
10 st champinjoner
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 nypa timjan
salt

Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för tillsatt matfett vid stekning.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *