Köttfärssås med crème fraiche

En enkel variant av köttfärssås med lite sting i.

4 port.

 400 g köttfärs
2 dl crème fraiche paprika & chili
2 dl crème fraiche tomat & basilika
1 tsk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1-2 dl vatten
salt
svartpeppar

Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta, krydda med salt och peppar efter behag. 
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme i 5-10 min.
Servera med nykokt pasta och lite riven/hyvlad parmesanost.

Viktväktarna Points

 400 g nötfärs 5% *
1 dl crème fraiche paprika & chili *
1 dl crème fraiche tomat & basilika *
1 dl crème fraiche 5% *
1 tsk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
2-3 dl vatten
salt
svartpeppar

Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för matfettet vid stekning och points för pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 244 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *