Köttfärspanna med potatis

4 port.

400 g färs
1 gul lök, finhackad
8 potatisar (à 85-100 g st)
salt
peppar
2 dl buljong
1 msk senap
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
persilja

Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.

Skala och skiva potatisen i skivor.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.

Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Strö över finklippt persilja.

Viktväktarna Smart Points

Med 10% nötfärs och 8% crème fraiche så blir det 12 SP/port.

Med 5% nötfärs och 5% crème fraiche blir det 8 SP/port.

2 thoughts on “Köttfärspanna med potatis

    1. Kul att du tycker det 🙂 Försöker utgå från samma tänk med viktväktarrecepten som jag alltid gjort med andra recept bara att jag anpassar dom så att dom blir viktväktarvänliga.

Lämna ett svar till Therése Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *