Köttfärslimpa med ost & bacon

6 port.

1 kg köttfärs
smör
1 finriven gul lök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1½ dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar med färskost (smaksatt)
2 pkt bacon

Ställ ugnen på 200°C.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk, salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna gräddblandning och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken och rör ner hela gräddblandningen ner i smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar och platta sedan ut dem bredvid varandra på plastfolie.
Strimla baconet och bryn detta, fyll köttfärssmeten med bacon och färskost.
Rulla ihop de bägge delarna till en köttfärslimpa.
Lägg i en smord form och ställ in i ugnen i ca 40- 50 minuter.

Servera med kokt potatis och gräddsås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *