Korvstroganoffgratäng

4 port.

300 g makaroner
500 g falukorv
1 gul lök
matfett till stekning
3 msk tomatpuré
1½ dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1 tsk oregano
3-4 krm timjan
ev. ½-1 röd paprika
2 dl riven ost

Koka makaronerna men inte helt klart. 

Skär korven i stavar och hacka löken. 
Fräs dem båda i lite matfett i en stekpanna.
Tillsätt tomatpuré, buljong och grädde när korven fått lite färg. 
Smaka av med kryddor.
Låt det puttra i ett par minuter så att smakerna kokas ihop. 
Red med lite maizena men gör den inte för tjock.

Varva makaroner i en smord form med korvstroganoffsåsen. 
Blanda ihop lite och strö över eventuellt lite strimlad röd paprika. 
Strö även över riven ost. 
Gratinera i 225°C tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter.

TIPS! Om du vill ha lite sting i gratängen så bland ner en skivad chorizo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *