Korvgryta

6 port.

1 falukorvsring
1 finhackad gul lök
1 vitlök
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
cayennepeppar
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 nypa socker
4 dl grädde
3 dl vatten
maizenaredning

Skär eller strimla korven.
Finhacka löken och värm upp en panna med smör och fräs korv och lök, krydda med timjan och cayennepeppar efter eget tycke och smak.
Låt den ska inte brännas utan bara få lite färg och löken ska bli glansig.
Mät upp och häll i vatten, grädde, chilisås, tomatpuré och låt sjuda upp.
Red såsen med maizena och smaka av med salt och ev lite cayennepeppar till.
Låt sjuda på svag värme i 10 minuter innan du serverar med ris.

Receptet kommer från Jennys matblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *