Kasslergryta med paprika & svamp

Då var vi hemma igen efter några händelserika semesterdagar med våra bästa vänner + alla barn. En 24 h Ålandsresa och 3 dagar i Göteborg med en tur till Liseberg har vi hunnit med. När vi kom hem idag var vi superhungriga efter tågresan hem och ville ha mat snabbt så det fick bli snabbmakaroner och grillkorv och det har aldrig smakat så gott som det gjorde idag (är inget stort fan av den maträtten, bara ibland)! Efter att ha ätit mycket friterat så var det välbehövligt med något annat. Tog även en veckas ”semester” från viktväktarmaten nu när vi var iväg så det blir väl lite nervöst att ställa sig på vågen imorgon. Bara att ta nya tag 🙂

Kasslergryta med paprika och svamp

1 msk smör
2 tsk curry
500 g kassler
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
10 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
2½ dl hönsbuljong (buljongtärning el. fond)
2 dl crème fraich
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
maizena

Bryn curryn i smöret.
Strimla purjon, paprikorna, svampen och kasslern.
Fräs kasslern lite och tillsätt därefter paprika, svamp och purjo.
Tillsätt pressad vitlök och tomatpurén och rör om.
Tillsätt buljongen, crème fraichen och grädden.
Låt det hela koka ihop.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.

Servera med kokt ris.

Kasslergryta med paprika och svamp 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *