Kassler- & rislåda med örtkryddor

Det här är ett recept som har hängt med länge på bloggen, men när ens egna inspiration tryter för nytänk så är det ju perfekt att ta till vara på maträtter som man redan vet med sig att man tycker om och göra en uppdatering bara med lite nya fräscha bilder 😊

Denna rätt påminner lite om en krämig risotto i konsistensen 🥰

4 port.

4 port. kokt ris, valfri mängd
400-500 g kassler
1 gul lök
2 dl crème fraiche
2½ dl grädde
salt
svartpeppar
vitlökskrydda
2 tsk franska örter

Koka riset.
Skär kasslern i bitar.
Finhacka löken.
Stek kassler och lök i lite flytande smör.
Krydda med salt. peppar, vitlök och franska örter.
Häll i crème fraiche och grädde. 
Låt småputtra nån minut.

Häll i riset i en smord ugnsform.
Häll kasslerröran ovanpå.
Ställ in i ugnen i 15-20 min, 200°C.
Servera med en blandad sallad.

Kalorisnålare alternativ

Använd crème fraiche och grädde med lägre fetthalt. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *