Kanelbullemuffins

Kanelbullemuffins
175 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

1 dl strösocker
3 msk kanel
pärlsocker

Sätt ugnen på 200°C .
Rör smör och socker mjukt och luftigt. 
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
 Blanda sedan med resten av smeten.
 Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. 
Häll i smet i 1/3 av formen, strö sedan över hälften av kanelsockret. 
Fyll på med resten av smeten så det blir 2/3 av formen och strö över resterande kanelsocker.
Strö över lite pärlsocker.
Grädda muffinsen i ca 15 min. 
Testa med en sticka om den är färdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *