Italiensk ostsoppa med krutonger & kanperstekt bacon

4 port.

4 medelstora potatisar
5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
100 g riven Västerbottensost
2 msk crème fraiche
salt
peppar

brödkrutonger
knaperstekt bacon

Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka den mjuk under lock i grönsaksbuljongen tillsätt sedan grädden och låt koka i ca 2 – 3 min utan lock.

Häll soppan i en mixer, mixa i osten i soppan tillsammans med crème fraiche.
Om soppan blir för blaskig så red av med lite maizena. 
Smaka av med salt och peppar.

Garnera soppan med brödkrutonger och knaperstekt bacon.

Viktväktarna Flex

4 medelstora potatisar , ca 350 g (8 SP)
7 dl grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
75 g riven Västerbottensost (12 SP)
2 msk crème fraiche 8% (2 SP)
salt
peppar

30 g brödkrutonger, Zeta (4 SP)
1 förp knaperstekt kycklingbacon (3 SP)

9 SP/port.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *