Havresnitt

En enkel småkaka som inte kräver så mycket arbetsinsats.

ca 35 st

150 g smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa matfett och socker pösigt.
Häll det på bakbordet och blanda ihop resten av ingredienserna till en deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla ut till fingertjocka längder och lägg på bakplåtspapper.
Tryck till längderna lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
De ska få fin gyllenbrun färg.
Skär längderna i snitt direkt efter gräddningen.
Har längderna flutit ut ojämnt kan man ta en rund kniv och trycka in kanterna lite innan man skär snitten.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *