Grillad kyckling med majs & sparris

Finns det något godare än grillat?

6 port.

900 g kycklingfilé

Marinad
1 dl olivolja
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 dl mango chutney
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor

Skär varje kycklingfilé i två filéer.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen minst 4 tim, helst till dagen därpå.

Stek eller grilla kycklingen och servera med valfria tillbehör.

Vi åt med rotfrukts pommes, grillad majs & sparris och aioli.

Viktväktarna Points

750 g kycklingfilé
¾ dl olivolja *
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
¾ dl mango chutney *
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor

Jag brukar räkna med att det går åt hälften av marinad bara då man inte förtär den överblivna marinaden när jag registrerar maten i appen. 

Totalt blir det 6P/port så jag skulle räkna med 3P/port för marinaden. Lägg till points för tillbehören.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 852 kcal totalt för marinaden, så jag skulle räkna med ca 426 kcal för marinaden vilket ger ca 201 kcal/port med kycklingen exkl alla tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *