Grillad kassler med potatispytt & aromsmör

Gårdagen spenderades med en tur till Kvarntorpshögen utanför Kumla där vi promenerade alla 427 trappsteg upp till toppen. Riktigt jobbigt, men ungarna var riktigt duktiga och gick hela vägen upp. Vi mumsade på medhavd matsäck, tunnbrödsrullar med en massa gott i, när vi kom ner igen. Vi tog därefter en tur till Sköllersta och handlade med oss en massa olika korvar och hamburgare hem från fabriksförsäljningen av Lithells. Dock inte så mycket utav det som är vv-vänligt, men familjen kan äta.
Detta receptet har funnits på bloggen sen länge men är nu uppdaterat med både smart points och nya bättre bilder.
4 port. 

700 g kassler i bit

8-10 potatisar
1 gul lök
1 paprika
svartpeppar
salt

Aromsmör
1 vitlöksklyfta
75 g smör, rumstemp.
1 tsk rivet citronskal
salt
peppar

Skala potatis och lök och skär dem i tärningar. 
Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla på lite olja/smör och krydda med salt och peppar.
In i ugnen i 225°C i ca 30-45 min.

Gör gärna aromssmöret medans potatisen är i ugnen eller tidigare.

Skala och pressa vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till smöret. 
Smaka av med salt och peppar. 

Skiva kasslern och grilla antingen ute om vädret tillåter eller på en grillpanna på båda sidorna.
Servera kasslern med potatispytt och aromsmöret.

Viktväktarna Flex

700 g kassler i bit, fett bortskuret (10 SP)

8 potatisar (15 SP)
1 gul lök
1 paprika
svartpeppar
salt

Aromsmör
1 vitlöksklyfta
25 g smör, rumstemp. (9 SP)
½ tsk rivet citronskal
salt
peppar

Totalt blir det 9 SP/port. Lägg ev till SP för det matfettet du använder till potatisen och om du steker kasslern istället för att grilla den.

Minibaguette 4 SP/st

Receptet kommer från Nadjas kitchen

2 thoughts on “Grillad kassler med potatispytt & aromsmör

    1. Den vita såsen är bara grekisk yoghurt smaksatt med vitlök (massor), salt och peppar. Smöret har jag spritsat medans det var mjukt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *