Grillad fläskfilé med salvia- & ingefärsmarinad

600 g fläskfilé

½ dl olivolja
1 msk kinesisk soja
½ tsk chiliflakes
½ tsk salvia
½ tsk ingefära
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Putsa bort hinnor o fett på fläskfilén.
Låt filén vara som den är eller skär i skivor, ca 1½-2 cm tjocka.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg ner den ansade filén.
Låt stå kallt 1-2 timmar.
Vänd påsen då o då så filén blir marinerad runtom.
Ta fram den ca ½ tim före grillning.

Kall sås
3 dl gräddfil/crème fraiche
1 påse chipsdipp

Blanda gräddfilen/crème fraiche med dippen och låt stå kallt en stund innan den serveras.

Servera med pommes/potatis, grillade majskolvar och en blandad sallad.

DSC_1363

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *