2 bröd
1 Påse färdigmix av Grekiskt lantbröd
50 g jäst
6 dl vatten
1 dl brödsirap
2 tsk mald pommerans
2 dl vetemjöl till utbakning
50 g jäst
6 dl vatten
1 dl brödsirap
2 tsk mald pommerans
2 dl vetemjöl till utbakning
Ljumma vattnet till 37 grader, fördela jästen i en bunke och rör utmed vattnet,
tillsätt sirapen och mjölet samt pommeransen.
Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa 30min.
Baka ut 2 runda limpor, lägg på bakplåtspapper (eller i bakform) och låt jäsa ytterliggare 30min.
Före gräddning, pensla bröden med vatten och skär ett rutmönster med vass kniv.
Grädda i nedre delen av ugnen 200°C.
Fungerar hur bra som helst att bara göra som det står på förpackningen också.
Blir supergott!
Receptet kommer från Kryddburken
Hej! En fråga, brödformen du använder. Vag är det för mått ( längd × bredd × höjd på den??
MVH Peter Ebing
Det är en helt vanlig avlång brödform, brukar vara på 1,5-2 l på dom 👌