Frösotto & kycklingfilé

4 port.

1-2 msk olja
1 förp. Risenta Frösotto
5 dl vatten
1-2 dl riven parmesan el. 2-3 msk färskost
salt
peppar

4 kycklingfiléer
smör/olja
salt
peppar
valfri kryddning (jag uteslöt peppar och tog pepparmix och vitlökspeppar)

Hetta upp oljan i en kastrull.
Häll i frösottoriset och fräs blandningen i 1-2 min på medelhög värme.
Tillsätt vattnet och småkoka i ca 15 min med locket på.
Ta av från plattan och blanda i riven parmesan eller färskosten.
Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp smör/olja i en stekpanna.
Krydda kyckingfiléerna och stek dom på medelvärme på båda sidor tills dom är genomstekta.
Innertemp. ska ligga på ca 72°C.

Servera frösotton och riset ihop med en valfri blandad sallad och toppa med lite hyvlad parmesan.

Viktväktare Smart Points

Följ receptet men skippa parmesanosten i frösotton och använd 2 msk philadelphiaost light, stora kycklingfiléer och toppa med 1 msk parmesanost (per portion) så blir det totalt 12 SP/port för hela rätten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *