Frallor med vetegroddar

Bakat ett gäng minitekakor för att göra slut på det sista i förpackningen med vetegroddar. Tycker man dom är små då får man ta två 🥰🙈

20-25 st

1 pkt jäst, 50 g
5 dl mjölk
25 g smör
2 msk sirap/honung
2 dl vetegroddar
2 dl havregryn
ca 9 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en assistent, värm mjölk och smör till 37°C, tillsätt sirap/honung, vetegroddar, havregryn och ungefär ¾ av vetemjölet.
Häll i mer vetemjöl efter hand tills degen inte är så kladdig och släpper bunkens kanter, kör assistenten i ca 5-6 min.
Låt jäsa övertäckt i 40 min.
Sätt ugnen på 225°C.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela upp degen i lagom stora bitar ca 20-30 st, forma bullar av dem och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckta i ca 10 min.

Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 10-15 min.

Viktväktarna Points

1 pkt jäst, 50 g *
5 dl mjölk 1,5% *
25 g Bredgott mellan *
2 msk Sukrin sirap *
2 dl vetegroddar *
2 dl fiberhavregryn *
ca 9 dl vetemjöl special *

Totalt per fralla om man gör 20 st blir 4P, gör man 25 st blir det 3P/fralla.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 143 kcal/st om man gör 20 st och 114 kcal/st om man gör 25 st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *