Frallor med vetegroddar

Bakade dessa en dag när jag var ledig åt barnens mellis, så dom kunde äta när dom kom hem från skolan då dom alltid är så hungriga. Blev väldigt populära.

Har även räknat ut smartpoints för er viktväktare, går att få ner SP lite till om man väljer vatten istället för mjölk som degvätska och margarin istället för riktigt smör.

Själv har jag vägdag imorgon och hoppas såklart på ett bra resultat, tror jag har hållit mig rätt så bra denna vecka med mat, vatten och promenader.

20-30 st

1 pkt jäst, 50 g
5 dl mjölk
25 g smör
2 msk sirap/honung
2 dl vetegroddar
2 dl havregryn
ca 9 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en assistent, värm mjölk och smör till 37°C, tillsätt sirap/honung, vetegroddar, havregryn och ungefär ¾ av vetemjölet.
Häll i mer vetemjöl efter hand tills degen inte är så kladdig och släpper bunkens kanter, kör assistenten i ca 5-6 min.
Låt jäsa övertäckt i 40 min.
Sätt ugnen på 225°C.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela upp degen i lagom stora bitar ca 20-30 st, forma bullar av dem och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckta i ca 10 min.

Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 10-15 min.

Viktväktarna Flex

1 pkt jäst, 50 g
5 dl mjölk 3% (13 SP)
25 g smör (9 SP)
2 msk sirap/honung (8 SP)
2 dl vetegroddar (7 SP)
2 dl havregryn (8 SP)
ca 9 dl vetemjöl special (50 SP)

Totalt per fralla om man gör 20 st blir 5 SP, gör man 25 st blir det 4 SP/fralla och gör man 30 st blir det 3 SP/fralla.

2 thoughts on “Frallor med vetegroddar

  1. Hej!
    Tänkte att jag måste Tacka dig för dina fina mat idéer
    HAR själv inga idéer på mat som passar stora som små.
    Då kikar jag in hos dig och då finns det alltid något gott.
    Tusen Tack för det du delar med dig.
    Önskar dig en fin dag i solen.(🐛🐢🌸 från min 5åriga dotter)

    1. Hej
      Tack snälla du för dina fina ord! Så kul att höra 🙂

      Hälsa din dotter!

      Kram Therése

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *