Fläskkotlett med philadelphiasås

Vardag igen och har tre kvällspass framför mig, en dag med godisplock, en ledig dag och sen jobbhelg. Hoppas på lite hyfsat väder (utan regn i alla fall) så jag kan fortsätta i trädgården också.

Idag blir det ett enkelt recept med den vanliga fläskkotletten, är ju så gott!

4 port.

4 fläskkotletter med ben
salt
peppar

Sås
3 dl vatten
1½ msk kalvfond
75 g philadelphiaost med smak (valfri)
2½ dl grädde
½ msk japansk soja
maizena

Krydda fläskkotetterna med salt och peppar.
Stek i smör i en panna på medelvärme.
Häll på nån dl vatten när dom är klara på båda sidor och låt vattnet koka/sjuda tills det nästan är helt borta.
Ta upp kotletterna och lägg åt sidan medans du gör såsen.

Häll i vatten, fond, philadelphiaost, grädde och soja och rör med en visp så det blandas.
Låt det koka upp och lägg tillbaka köttet i pannan.
Låt det stå och småputtra i ca 10 min.
Red av med maizena till önskad konsistens.

Servera med pommes eller valfri ugnspotatis och en blandad grönsallad.

Viktväktarna Flex

4 fläskkotletter med ben (fett bortskuret) (6 SP)
salt
peppar

Sås
5 dl vatten
1½ msk kalvfond
75 g philadelphiaost 11% med smak (valfri) (5 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
½ msk japansk soja
3 msk maizena (3 SP)

Totalt 5 SP/port plus ev SP för mafettet man steker i.

Felix pommes frites:
50-69 g = 3 SP
70-89 g = 4 SP
90-109 g = 5 SP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *