Fläskfilépanna

4 port.

600 g fläskfilé
1 tsk salt
smör
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
½-1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung

Putsa fläskfilén, skär i 1-2 cm tjocka skivor.
Hetta upp stekpannan, stek fläskfilén i smöret några minuter på varje sida så de får fin färg, salta.
Lägg köttet på ett fat.
Blanda vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung i stekpannan.
Vispa tills det kokar upp.
Lägg i köttet i såsen , låt småkoka 5-8 min.

Servera med ugnsstekt potatis och en blandad sallad.

Fläskfilépanna 5

Viktväktare Smart Points

Använd lätt crème fraiche 15% och stek i ca 3 tsk flytande margarin så blir det totalt 8 SP/port.

Lägg till SP för potatis eller annat tillbehör.

Fläskfilépanna

Fläskfilépanna 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *