Fläskfilégratäng med paprika & bacon

4 port.

600 g fläskfilé
1 purjolök
1 röd paprika
1-2 pkt bacon
2 tsk curry
salt
smör

Sås
100 g cantadou mjukost vitlök el. paprika/chili
4 dl grädde
1 köttbuljongtärning

Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor.
Krydda med salt och peppar och bryn den i stekpannan.
Lägg i en ugnsfast form.
Strimla baconet i mindre bitar och fräs tills det får fin färg.
Lägg åt sidan på ett hushållspapper så fettet får rinna av.
Hetta upp smör i stekpannan och bryn curryn däri, lägg sedan i paprika och purjo och låt dem fräsa tills de blir lagom mjuka.
Lägg grönsakerna över köttet och sedan baconet överst.

Smält cantadouosten i grädden i en kastrull.
Tillsätt köttbuljongtärningen.
Låt koka ihop så den tjocknar.
Häll över i formen.
Grädda i ugnen, 225 grader i 20 minuter.

Servera med pommes eller ugnspotatis och en blandad sallad.

Viktväktare Smart Points

Använd endast 1 pkt bacon, 4% matlagningsgrädde och stek i ca 3-4 tsk flytande margarin. Annars följ receptet så blir det totalt 14 SP/port. Lägg till SP för valfritt tillbehör.

Fläskfilégratäng med paprika & bacon

Fläskfilégratäng med paprika & bacon 2

Fläskfilégratäng med paprika & bacon 3

Fläskfilégratäng med paprika & bacon 4

2 thoughts on “Fläskfilégratäng med paprika & bacon

  1. Gjorde denna i helgen. Sååå underbar god. Gillades av alla i familjen. Använde kottlettbacon och 4% grädde och hälften mellanmjölk. Landa då på 6 sp. 😉

    1. Vad roligt 🙂 Går ju att göra om många ”vanliga” recept till mer vv-vänliga rätter. Ibland blir det inte riktigt detsamma som orginalet, men det kan fortfarande bli riktigt gott. Kul att du skrev och berätta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *