Fläskfilé rosé & pommes

4 port.

ca 500 g fläskfilé
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
1 msk kalvfond
1 dl vatten
1 msk fransk senap
2½ dl grädde
1 msk rosépeppar
maizena

Putsa fläskfilén och skiva den i 1½ cm tjocka skivor.
Salta och peppra.
Stek köttskivorna i smör ca 3 min på vardera sidan.
Ta upp köttskivorna och håll dem varma.
Häll av fettet från pannan.

Häll i vin, buljong och vatten i pannan och låt det koka upp.
Rör ner senap, mortlad rosépeppar och grädde.
Sjud såsen ytterligare några minuter.
Lägg tillbaka fläskfiléskivorna i såsen och hetta upp.
Red av såsen med lite maizena.
Garnera med lite rosépeppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *