Fläskfilé med smak av franska örter

6 port.

ca 800-900 g fläskfilé
smör
salt
kött/grillkrydda
4 dl vatten
½ msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 ask philadelphiaost franska örter
1½ dl grädde
maizena

Putsa köttet om det behöv och skär det i skivor.
Salta och krydda på båda sidor.
Stek i smör tills det är precis genomstek, lägg åt sidan tills allt kött är klart.
Häll i nån dl vatten i pannan och vispa ur den, sila av skyn om det behövs.
Tillsätt resten av vattnet och fonden och låt det koka upp.
Pressa i en vitlöksklyfta och vispa ner färskosten i såsen.
Rör i grädden och låt allt koka upp.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Lägg i köttet i såsen och låt det småsjuda i 5 min.

Servera med ugnsstekt potatis och en blandad sallad.

flaskfile-med-smak-av-franska-orter flaskfile-med-smak-av-franska-orter-3 flaskfile-med-smak-av-franska-orter-2

flaskfile-med-smak-av-franska-orter-4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *