Färswok i sesamsås

Ännu en varm sommardag och inget regn. Helt galet, inget man är van vid att ha så många dagar utan regn! Igår fixade vi till en ny husnummersiffra då den som satt var så liten och huset ligger ju en bit in på tomten så det syns dåligt. Googlade häromdagen efter ställen att beställa på, men i den storleken vi ville ha så kosta dom mellan 1000-1600:-, lite väl mycket för en siffra kan man tycka. Så vi gjorde som sagt en egen av material vi ändå hade hemma. Blev kanon!

Här kommer ett recept som jag snubbla över inne på City Gross receptsida, enkelt med få ingredienser och sådant man oftast har hemma. Smart points beräkning finns som vanligt lite längre ner, vill man få ner poängen går det att byta nötfärsen mot quornfärs.

4 port.

4 port. ris

olja till stekning
500 g köttfärs
500 g wokmix
2 klyftor vitlök
4 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk rostade sesamfrö
3 msk sweet chilisås

Koka ris enligt anvisningarna på paketet.

Värm upp en stekpanna på medelvärme, utan att ha i olja.
Lägg i sesamfrön.
Håll koll på sesamfröna så att de inte bränns vid, rör runt eller skaka om dem då och då.
Det tar ungefär fem minuter att rosta dem.
Låt dem svalna på en tallrik när de är färdiga.
Om de ligger kvar i stekpannan kan de brännas vid.

Hetta upp olja i en stekpanna, stek färsen tills den fått fin färg.
Rör i wokmixen och stek i ett par minuter till.
Rör samman pressad vitlök, soja, vinäger, rostade sesamfrön och sweet chilisås.
Blanda ihop det med färsen.

Viktväktarna Flex

olja till stekning (lägg till SP för så mycket du använder)
500 g nötfärs 10% (25 SP)
500 g wokmix 
2 klyftor vitlök
4 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk rostade sesamfrö (1 SP)
3 msk sweet chilisås (5 SP)

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *