Enkelt julvört med porter

1 bröd

5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
¾ msk mald pomeransskal
1 krm mald ingefära
1 krm mald nejlika
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl solrosfrön
½ dl russin
2 dl porter
2 dl turkisk yoghurt
2 msk mörk sirap
½ dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°C.
Smörj en avlång form, ca 1½ l.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner porter, yoghurt, sirap och lingonsylt.
Klicka ner den kletiga degen i bakformen.
Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
Kontollera så brödets innertemp. är ca 97-98°C, då är det klart.
Stjälp upp limpan på galler och låt den svalna under bakduk.

julvort-med-porter

julvort-med-porter-3

julvort-med-porter-7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *