Double chocolate muffins

Double chocolat muffins

15 st

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad

florsocker

Sätt ugnen på 225°C.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
Rör ner matfettet.

Hacka de båda chokladsorterna grovt.
Rör ner dom i smeten.
Ställ muffinsformarna på en plåt.
Fyll dem till ¾ med smet.
Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Låt dom svalna på galler.

Sikta florsocker över dom precis innan servering.

Går bra att använda annan choklad också, tex daim, smaksatt marabou mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *