Daimkladdkaka

Bästa receptet på en segmjukkladdig kladdkaka! Har testat att blanda ihop kladdkakesmeten på ett annat sätt mot normalt och kan försäkra er om att ni aldrig kommer att få en torr kladdkaka om ni gör på detta sätt. Har gjort flera kladdkakor såhär och det har blivit perfekt varje gång 👌

3 ägg
3½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör

3 dl vispgrädde 
2 hackade dubbeldaim

Ställ ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda ihop dom torra ingredienserna först.
Rör i ett ägg i taget bland dom torra ingredienserna (jag brukar köra på lägsta hastigheten på elvispen).
Vispa bara så det blandar sig.
Rör sist ner smöret.
Bred sedan ut det i en rund form ca 20-22 cm i diameter (smord och bröad)
och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet.
Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt och under tiden kan du vispa grädden och grovhacka daimen.
Klicka och bred ut den fluffiga grädden ganska ojämnt över kladdkakan
och fördela sedan den hackade daimen över .

Klar att serveras.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *