Chokladfondant med dulche de leche

4 st

100 g smör
150 g choklad (jag valde mjölkchoklad, men det går lika bra med mörk choklad)
2 ägg
2 äggulor
½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
dulche de leche

smör + strösocker till formarna

Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.
Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra fyra ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ.
Sockra dem istället för att mjöla så blir ytan blank och fin.
Fördela hälften av smeten i formarna.
Lägg i en klick dulche de leche i varje form och häll sedan på resten av fondantsmeten .
Fram till hit kan du förbereda.

Sätt ugnen på 225°C och sätt in formarna i ugnen.
Nu gäller det att passa noga – de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men inte vara så lös att den tappar formen.
Tiden i ugnen kan variera mellan 8–12 minuter, beroende på ugnen och formarnas storlek.
Ta ut och provstick i dem några gånger om du är osäker.
De är färdiga när det börjar höja sig en aning på mitten.

Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på desserttallrikar.
Garnera med florsocker och riven choklad och servera ihop med en klick vispgrädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *