Biff Stroganoff

6 port.

600-700 g lövbiff i strimlor
1 hackad gul lök
1 fint tärnad vitlöksklyfta
salt
peppar
paprikapulver
chiliflakes
5 dl vatten
3-4 msk tomatpuré
2 msk ketchup
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
½ msk soja
3 dl grädde
1 msk maizena

Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg.
Krydda.
Tillsätt tomatpuré, ketchup, senap, fond och soja och rör om. 
Häll på vattnet och låt sjuda på svag värme i minst en halvtimme gärna längre så
köttet blir riktigt mört. 
Tillsätt grädden och låt allt sjuda en stund innan du reder av med maizenan. 
Smaka av om du behöver mer kryddor eller mera sötma från ketchup.

Servera med ris och sallad.

Viktväktare Smart Points

Följ receptet och använd 650 g kött och 15% matlagningsgrädde så blir det 6 SP/port för biff stroganoffen.

Lägg till SP för ris eller annat tillbehör.

2 thoughts on “Biff Stroganoff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *