Bananscones

Ett snabbt frukostbröd när det är som godast, det måste vara scones 🙂 Denna gång blev det med ett par övermogna bananer som behövde lite uppmärksamhet. Supergott!

Idag var det dags för jobb igen efter lite julledighet, sambon är dock ledig denna vecka och är hemma med dom små.

Igår kom ju äntligen snön, som barnen har väntat och väntat. Småttingarnas storebror tog med dom till våran lilla pulkakulle som vi har lite längre bort på våran gata. Det uppskattade dom 🙂 Men nu är det bra kallt ute, nere på -12° just nu när jag skriver och på julafton hade vi +6-7°. Skaplig skillnad! Tur att man har det varmt och skönt inne iallafall 🙂

Bananscones

Bananscones

2-8 st beroende på storlek

3½ dl vetemjöl special
½ dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
50 g smör, rumstempererat
2 st bananer (gärna övermogna)
1½ dl filmjölk

Blanda dom torra ingredienserna.
Blanda i smöret, mosade bananer och filmjölk.
Rör ihop till en kladdig deg.
Fördela 2-8 scones på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 8-15 min i 250°C beroende på storlek på sconesen (ju färre scones desto längre tid).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *