Bacon- & svampsås med smak av fetaost & soltorkade tomater

Idag har sambon och jag varit iväg med två flyttlass till nya huset då dom som bott där tills nu har flyttat in i sitt nya hus precis. Det är inte tömt och städat än så våra grejer är än så länge placerade i garaget. Men eftersom sambon bytt jobb och är borta mån kväll till fre kväll så gäller det att passa på när vi hade en ledig dag tillsammans så jag inte måste göra det mesta själv. Räcker med att försöka få vardagarna att funka ändå med dom vanliga bestyren.

Ska bli så kul att flytta, är riktigt taggad att få greja och dona i alla nya rum och göra fint åt oss alla.

Men nu får ni recept på en enkel vardagspasta som inte tar lång tid att svänga ihop. Gick hem hos alla förutom hos några då jag envisas med att blanda i SVAMP i maten! Kan vara farligt 🙂

6 port.

3 förp. bacon
250 g färska champinjoner
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
1 burk crème fraiche fetaost/soltorkade tomater
1 dl grädde
1 tsk lökpulver
svartpeppar
1½ msk maizena

Strimla baconet och stek i en panna.
Skölj och dela champinjonerna i bitar och lägg med bland baconet.
När svampen och baconet är klart tillsätter du vatten, buljongtärningar, crème fraiche, grädde och kryddor.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i 5 min.
Red av såsen med maizena till önskad tjocklek.
Häll i den färdigkokta pastan i såsen och blanda runt, eller servera dom var för sig.

2 thoughts on “Bacon- & svampsås med smak av fetaost & soltorkade tomater

  1. Här är svamp bannlyst av den yngsta familjemedlemmen, tom så pass att man inte ens kan peta bort den för maten kan ju ha tagit smak av svampen ? Så den serveras vid sidan av, oavsett maträtt här ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *