Bacon- & paprikasås

4-6 port.

2 pkt bacon
1 paprika
1 gul lök
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
himalayasalt
svartpeppar
vitlökspulver
2 dl crème fraiche

Strimla baconet och finhacka paprika och lök (jag fuska och använde min Smooth Chooper från Tupperware).
Stek baconet och tillsätt lök och paprika och låt det steka tills löken är mjuk och lite genomskinlig.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen och tomatpurén.
Låt det koka upp.
Krydda med valfri mängd himalayasalt, svartpeppar och vitlökspulver.
Tillsätt crème fraiche och låt det koka upp på nytt.
Låt såsen stå och småputtra i några minuter.
Servera med nykokt pasta och rårivna morötter.

Bacon- & paprikasås

Viktväktarna Flex

2 pkt bacon (36 SP)
1 paprika
1 gul lök
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
himalayasalt
svartpeppar
vitlökspulver
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)

Totalt blir det 8 SP/port om man delar receptet på 6 port, delar man på 4 port blir det 12 SP/port.

Annars kan man välja att använda kycklingbacon istället, då blir det 3 SP/port vid 6 port och 4 SP/port vid 4 port.

Lägg till SP för pasta eller annat tillbehör och ev för matfett vid stekning av kalkonbaconet.

Bacon- & paprikasås 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *