Äggröra

Har kommit fram till det perfekta sättet att göra en krämig äggröra. Har baserat receptet på hur ett klipp jag såg på Youtube med Gordon Ramsey. Blir kanongott!

1 port.

2 ägg
½ msk crème fraiche
smör (valfri mängd)
salt
peppar

Knäck äggen i en kall panna/kastrull på låg värme, tillsätt en del av smöret och rör om konstant tills det börjar bli fast, tar ca 5-7 min.
Klicka i resten av smöret och rör lite till.
Ta bort pannan/kastrullen från plattan och rör i crème fraiche.
Smaka av med salt, peppar och ev lite örter som t.ex persilja.

Viktväktarna PersonligaPoints

2 ägg
½ msk crème fraiche 5%
smör, valfri mängd (lägg till PP efter den mängd du tillsätter)
salt
peppar

Själva grunden med ägg och crème fraiche är 0 PP/port, totala antalet PP beror på hur mycket smör man väljer att använda.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 157 kcal/port exkl tillsatt smör och övriga tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *